Video voor vrouwen die lijden onder een overactieve airco: ‘winter is coming’

© Youtube

Zomerse temperaturen buiten, dat betekent voor heel wat kantoorgebouwen dat de airco binnen op volle kracht aan gaat. Probleem: dat systeem is vaak afgesteld op mannen, waardoor vrouwen vaak met een jas aan achter hun bureau zitten. College Humor maakte een herkenbaar filmpje over het fenomeen.

When spring turns to summer and there’s blossom on the trees,

The office air doth turns to ice and all the women freeze.

“Vrouwenwinter”, dat is dat moment in het jaar dat mannen comfortabel in hun t-shirt kunnen werken, terwijl veel vrouwen in hetzelfde kantoorgebouw aan het klappertanden zijn door een overactieve airconditioning.

Onderzoek wees vorige zomer al uit dat dat geen overdrijving van die vrouwen is: de temperatuur in veel kantoorgebouwen wordt nog steeds geregeld naar de standaarden van de jaren ’60, toen airco zijn intrede maakte en de vrouwen op de werkvloer nog een uitzondering waren. Doordat de stofwisselingssnelheid van mannen gemiddeld 35 procent hoger ligt, ligt hun ideale omgevingstemperatuur echter lager dan die van vrouwen. Resultaat: vrouwelijke medewerkers met kippenvel, terwijl de mannen zich best comfortabel voelen. Ofte: women’s winter.

Dit filmpje is dan misschien een tikkeltje overdreven, geestig is het wel. (EK)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content