Video: verspreiden mensen ook feromonen?

Koppel © iStock

Ben je al heel de week pogingen aan het wagen om met je eigen unieke geur een Valentijnsdate te scoren? Pauzeer dan even om deze leerrijke video te bekijken. Je zal waarschijnlijk een nieuwe tactiek moeten verzinnen.

Wetenschappers kunnen het maar niet eens worden over feromonen in het menselijke lichaam. In de dierenwereld wordt gecommuniceerd met chemische stoffen die via de reukzin worden ontvangen. Deze feromonen kunnen onder meer dienen als lokmiddel (om te communiceren dat het paren kan beginnen), om te waarschuwen en territoria af te bakenen. Geur verspreiden is echter niet hetzelfde als feromonen verspreiden en studies hebben nog geen uitsluitsel kunnen geven over het bestaan van deze chemische stofjes bij mensen. Het kan dus goed zijn dat jouw lekkere geur mensen aantrekt, maar dat wil niet zeggen dat je feromonen verspreidt. Leer meer over de wondere werking van deze lokstoffen in onderstaande video.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content