Video: ‘slapeloosheid is de wraak van ons brein voor het negeren van gedachten overdag’

© The School of Life

Insomnia kan talloze oorzaken hebben, maar vaak is het gelinkt aan de onmogelijkheid om onze gedachten uit te schakelen. De reden hiervoor zou wel eens kunnen zijn dat we overdag ons brein de kans niet geven om na te denken over de dingen des levens.

Ken je het gevoel dat je maar niet in slaap kan geraken en begint te piekeren? In deze mooie animatievideo van The School of Life tonen ze hoe je brein je ’s nachts kan wakkerhouden omdat je er overdag geen aandacht aan hebt besteed. Op het werk, in de supermarkt en in de file denken we aan praktische zaken, waardoor we vaak de tijd niet hebben om na te denken over het leven. De grotere, filosofische vragen krijgen geen plek meer in ons drukke bestaan.

Er zijn uiteraard meerdere oorzaken voor insomnia en niet iedereen zal gebaat zijn bij meer filosoferen en mediteren, maar het is in ieder geval het proberen waard. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content