Video: single moeder vertelt over haar Zero Waste Lifestyle

In bulk kopen © Getty Images/iStockphoto

Bea Johnson, de ‘priesteres van de zero waste lifestyle’ en Lauren Singer van Trash is for Tossers zijn de boegbeelden van de Zero Waste beweging. Maar overal ter lande beginnen mensen plastic af te zweren. Zo ook deze single mom uit Canada.

De Filipijns-Canadese artieste Mailyne en haar zoontje proberen hun ecologische voetafdruk te verkleinen en geen afval meer te produceren. De alleenstaande mama houdt een blog bij over haar zero waste avonturen.

In de supermarkt gebruikt ze linnen zakken, herbruikbare glazen potten en kussenslopen om voedsel in bulk in te stoppen. Cosmeticaproducten zoals deodorant, tandpasta en mondwater maakt ze gewoon zelf. Wegwerpscheermesjes heeft ze vervangen door een ouderwets scheermes dat eeuwen meegaat. Tampons of maandverband verving ze door een mooncup.

In afwachting van een eigen compostbak, brengt ze haar composteerbaar afval naar haar ouders en vrienden. In de keuken gebruikt ze herbruikbare folie van bijenwas om eten te bewaren. Om het kraantjeswater te zuiveren gebruikt ze houtskool in plaats van een britafilter.

De Zero Waste Lifestyle is niet voor iedereen weggelegd, maar we kunnen er allemaal iets van leren. Zo sparen we de planeet, maar ook onze portemonnee.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zero Waste Lifestyle, allemaal goed en wel, maar wat tijdens de menstruatieperiode? Lauren Singer stelt twee opties voor in onderstaande video:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Lees ook: Hoe je voedselverspilling kan stoppen in jouw keuken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content