Video: ontmoet de consultant die transgender vrouwen leert om vrouwelijk te zijn

Nouveayu She © Facebook

Monica Prata heeft een bijzondere job. Ze wordt ingehuurd door transgender vrouwen die willen leren hoe ze make-up kunnen aanbrengen, een look vinden die bij hun past en zich over het algemeen vrouwelijker voelen. Dat klinkt misschien bizar en overbodig, maar voor de vrouwen die bij haar ten rade gaan, maakt het een wereld van verschil.

Het bedrijf Nouveau She is een consulting business voor transgender vrouwen die naast operationele en hormonale veranderingen ook aan de slag willen met hun haar, make-up en modekeuzes.

Je kan je afvragen of dat wel nodig is, zo’n soort gids. Dwingt onze maatschappij vrouwen al niet genoeg om te voldoen aan bepaalde normen? En moeten transgender vrouwen per se super vrouwelijk gekleed gaan om zich volwaardig vrouw te voelen? Onderstaande video’s tonen waarom de klanten van Monica bij haar ten rade gaan. Een van de redenen waarom ze zo populair is, is omdat ze naast haar skills als make-up artist en stiliste ook een luisterend oor biedt.

Monica is geen Trinny of Susannah, wiens aanpak misschien niet altijd even genuanceerd is. Als consultant probeert ze goed mogelijk te luisteren naar de noden van de klant en hen te helpen met dingen waar haar klanten zelf naar vragen. Ze betalen er overigens ook een aardige duit voor. Het cliënteel van Monica bestaat dan ook voornamelijk uit transgender vrouwen met een goedbetaalde baan.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content