Video: kogelvis maakt prachtig kunstwerk

© GF

Zeven dagen lang werkte hij er 24 uur per dag aan: een prachtig kunstwerk op de bodem van de oceaan om indruk te maken op de vrouwelijke vissen. Weinig mannen zullen hem dit nadoen.

Enkele jaren geleden ontdekte een Japanse duiker die al vijftig jaar de Japanse wateren verkende iets dat hij nog nooit gezien had: een perfect gevormd geometrisch patroon met een doorsnede van zo’n twee meter op de bodem van de oceaan.

Een tijd later pas ontmaskerden hij en zijn collega’s de maker van dit kunstwerk. Het bleek een kleine kogelvis te zijn. Het – overigens zeer giftige – diertje was zeven dagen onafgebroken aan het werk geweest om zijn levenswerk te creeren.

Doel van dit alles: de vrouwelijke kogelvissen naar het midden van de cirkel leiden om daar te paren en eitjes te leggen. Het kunstwerk heeft trouwens nog een ander doel: de bergjes zand langs de randen beschermen de eitjes tegen de getijden.

BBC One maakte dit mooie filmpje waarin je ziet hoe het kogelvisje te werk gaat. Weinig mannen zullen hem dit nadoen. Al waar het maar om deze reden: ” Then she moves in and redecorates”, aldus een van de commentaren bij de video.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content