Video: Hoe besnijdenis een meisje haar stem ontneemt

Dit filmpje van FORWARDuk is dan misschien wel erg mooi gemaakt, de inhoud is dat niet. Opgelet: het filmpje kan choquerend zijn.

Vrouwenbesnijdenis wordt niet alleen bestreden omwille van de gezondheidsrisico’s – de ingreep kan latere bevallingen moeilijk tot onmogelijk maken, is vaak verantwoordelijk voor infecties en maakt regelmatig slachtoffers doordat de besneden vrouw doodbloedt -, maar ook omdat het vrouwen systematisch onderdrukt: het plezier dat ze kunnen beleven aan hun seksualiteit wordt weggesneden.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In dit filmpje, dat nochtans vrolijk begint, wordt het meisje Maria brutaal uit haar omgeving weggerukt en worden haar neus en een oor weggesneden en haar lippen aan elkaar genaaid – symbool voor hoe een besnijdenis het lichaam verminkt en hoe een meisje er haar stem door verliest.

Vacation cutting

Met het filmpje wil FORWARDuk de aandacht vestigen op ‘vacation cutting’: meisjes gaan dan op vakantie naar het land waar hun roots liggen om daar – zonder hun medeweten – besneden te worden.

Voor je vrouwenbesnijdenis van de baan veegt als een ver-van-je-bed-show: het gebeurt ook in westerse landen, en helaas vaker dan je denkt.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content