Video: ‘Dit is waarom ik een naakte activiste ben’

Activiste Gypsy Taub is geen onbekende. Ze gaat regelmatig uit de kleren (in de rechtbank, op de trappen van het stadhuis, … ) om sociaal onrecht aan te kaarten, en legt uit waarom haar naakte lichaam zo’n krachtig wapen is.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In bovenstaande video van Mode.com legt Taub uit wat nude activism voor haar betekent, en hoe we onze relatie met ons lichaam zouden moeten veranderen. “Vroeger had ik zelfs nachtmerries over hoe ik naakt op een openbare plek stond. Vreselijk leek me dat”, aldus Taub. “Ik vond het tegelijk heel lastig dat ik zo “bang” was om naakt te zijn.” Taub helpt nu andere mensen zich te ontkleden en hun naakte lichaam aan de wereld aan de wereld te laten zien. Onder de slogan “we’ve got skin, you’ve got skin, loving your body ain’t no sin” marcheert ze naakt met sympathisanten door de straten van haar woonplaats San Francisco.

Ze vertelt ook over de keren dat haar ontblote lichaam haar in de boeien deed belanden en waarom ze haar kinderen meeneemt naar protestmarsen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content