Video: de echte evolutie van vrouwelijke schoonheidsidealen

© YouTube

Video’s die de evolutie van schoonheidsidealen bij vrouwen in de verf zetten, zijn tegenwoordig heel populair. Deze blogster toonde de minder glamoureuze kant van dat verhaal.

De laatste tijd zien we heel veel video’s verschijnen die de evolutie van schoonheidsidealen binnen bepaalde culturen in kaart brengen. Zij tonen ons hoe de normen naar verloop van tijd drastisch veranderen. De filmpjes laten echter niet altijd het volledige verhaal zien. Blogster Karolina Zebrowska toont een andere, minder glamoureuze kant. Zebrowska heeft oog voor onder meer fabrieksarbeidsters, dienstmeisjes en verpleegsters.

‘Deze video’s leken alleen schoonheidsidealen te tonen op zeer stereotiepe popcultuurmanier. Ik wilde een meer historisch accuraat beeld scheppen’, vertelt Zebrowska op YouTube. De blogster toont zowel de gegoede klasse als de onderbuik van de samenleving tussen de vroege jaren 1900 en de Tweede Wereldoorlog. Op het einde van de video pleit Zebrowska om “de echte vrouwen uit de geschiedenis” niet te vergeten. (AW)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content