Video: Bekende Nieuw-Zeelanders zeggen neen tegen victim blaming

My Body My Terms © Villainesse

Lizzie Marvelly is een singer-songwriter uit Nieuw-Zeeland die zich inzet voor vrouwenrechten. Ze richtte een eigen vrouwvriendelijke website op en lanceerde de campagne #MyBodyMyTerms.

Hoewel Nieuw-Zeeland mijlenver ligt van ons Belgenlandje hebben ze te kampen met dezelfde problemen: slut shaming, victim blaming en negatieve commentaren die verspreid worden over lichamen die van de norm afwijken. Volgens Lizzie Marvelly is het tijd dat we stoppen met dit soort negativiteit. Samen met enkele andere bekende Nieuw-Zeelanders voert ze campagne om meer respect te tonen voor vrouwen.

Ze hoopt dat vrouwen zich dankzij campagnes als deze minder zullen schamen over hun lichaam. Ook roept ze op om slachtoffers van verkrachtingen niet de schuld te geven. Als we blijven twijfelen aan hun verhalen, zullen andere vrouwen minder snel durven toegeven dat ze ook het slachtoffer werden van een verkrachting.

Een leuk idee voor onze eigen bv’s?

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content