Vervolgroman ‘The Devil Wears Prada’ in de winkels

Revenge Wears Prada is het officiële vervolg op The Devil Wears Prada, een roman die auteur Lauren Weisberger baseerde op haar periode als werkneemster onder Anna Wintour.

Fans van de vlotte chicklit kunnen maar beter iets rechter op hun stoel gaan zitten: Lauren Weisberger heeft immers net het vervolg op haar razend populaire roman ‘The Devil Wears Prada’ in de boekhandel gedropt.

‘Revenge Wears Prada’ is het officiële vervolg op ‘The Devil Wears Prada’, een roman die auteur Lauren Weisberger baseerde op haar periode als werkneemster onder Anna Wintour. Het boek werd verfilmd met Meryl Streep, Anne Hathaway en Emily Blunt in de hoofdrollen en veroorzaakte heel wat speculaties over hoezeer Weisbergers verhaal op feiten gebaseerd was.

Met ‘Revenge Wears Prada’ is die vage grens tussen fictie en realiteit helemaal verdwenen. Weisberger neemt haar personages mee naar de toekomst, waar een tien jaar oudere Andy haar eigen huwelijk probeert te verzoenen met een drukke carrière als hoofdredactrice van een bruidsmagazine.

Dat leest u goed: Andy Sachs, die op het einde van het eerste boek de naar eigen zeggen oppervlakkige modewereld vaarwel zegt om te gaan schrijven over maatschappelijke problemen bij de krant is blijkbaar opnieuw gekapseisd en schrijft nu glossy papier vol over celebrities, trouwjurken, idyllische bestemmingen en luxe. Op de koop toe zijn zij en aartsvijand Emily plots BFF’s en werken ze samen aan dit magazine dat ze voor de handigheid dan ook maar The Plunge hebben gedoopt.

Ook Miranda Priestly keert terug in deze roman, maar dan nog machtiger, nog onvoorspelbaarder en nog meedogenlozer. Ze heeft haar hoofdredactricestoel bij Runway geruild voor een hoge positie bij de uitgeverij en wil Andy en Emily uiteraard weer spaken in de wielen steken.

Gek genoeg zijn er ook nu weer gelijkenissen tussen Miranda Priestly en Anna Wintour. Wintour mag sinds kort immers ook een grotere scepter zwaaien bij uitgeverij Condé Nast. Weisbergers boek lag echter al voor deze carrièreswitch bij de drukker en mag dus de disclaimer toevoegen dat alle gelijkenissen met bestaande personen of gebeurtenissen op toeval berusten. Life imitates art, weet u wel. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content