Veiling YSL: deel II in november

In november gaat opnieuw een groot deel van de kunstcollectie van wijlen Yves Saint Laurent onder de hamer.

Er lijkt geen einde te komen aan de veiling van de inboedels van couturier Yves Saint Laurent en Pierre Bergé. In november wordt er in Parijs een vervolg gebreid aan dit succesverhaal, want dan wordt er weer een groot deel van hun collectie afgehamerd. Het gaat om kostbaar en chic ogend doorsnee goed.

Iedereen weet ondertussen welke gigantische bedragen er enkele maanden geleden werden opgehoest voor hun impressionistische en moderne kunstcollectie. In volle economische crisis sneuvelden vele records. Maar de volledige veiling is nog niet voorbij! Op 17, 18 en 19 november laat Christie’s Parijs weer een lading afhameren, onder meer de inboedel van hun buitengoed in NormandiÔ, het Château Gabriel, aangevuld met wat siergoed uit hun Parijse flats. Het 19de-eeuwse kasteel werd destijds heringericht door Jacques Grange, in een vrij kitscherig en overdreven opulente stijl vol Louis Philippe en Napoleon III meubilair.

De collectie glitterantiek omvat onder meer spiegels, kroonluchters, zilverwerk en tapijten. De kunstcollectie is vrij bescheiden. Zelfs de Vuitton reiskoffers van YSL komen onder de hamer. In totaal wordt een opbrengst verwacht van 3 Ã 4 miljoen euro. Een deel daarvan komt ten goede aan het onderzoek voor de aidsbestrijding.

Piet Swimberghe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content