Varkens voor het goede doel

Op 4 maart kan u varkens kopen voor het goede doel. Geen echte, maar kunststoffen exemplaren met glitters, mozaïek of ander versiersel…

Op 4 maart kan u in het ICC Ghent varkens kopen. Geen echte, maar kunststoffen exemplaren, met mozaïek, glitters of felle kleurtjes beschilderd. Kiwanis Gent-Artevelde organiseert namelijk een benefietveiling ten voordele van vijf Gentse scholen voor mindervalide kinderen. De organisatie veilt de ‘Parels van Zwijnen’, die kunstenaars en kinderen decoreerden.

Vijf Gentse kunstenaars en de Russische kunstenaar Igor Andreev engageerden zich om de kunststoffen varkens om te dopen in ‘Parels van zwijnen’. Van de hand van deze kunstenaars zijn er 34 zwijnen te koop.

Het artistieke en sociale project werd op poten gezet om vijf scholen voor buitengewoon onderwijs en om mindervalide kinderen te helpen. De subsidies die zij krijgen van de overheid volstaan immers niet. Met de opbrengst van de veiling zullen de scholen materiaal aankopen, die de kinderen aan vaardigheden moeten helpen om hun handicap te overwinnen. Ook de leerlingen van die scholen werkten mee aan het project. Zij decoreerden onder het toeziende oog van hun leraar plastische opvoeding 28 kunststoffen varkens, die eveneens worden geveild. Omroepster Katja Retsin en haar man Jan Schepens zijn meter en peter van het project.

Aïsa Knockaert

‘Parels van Zwijnen’ op 4 maart in het ICC Ghent, Citadelpark 1, 9000 Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content