‘Vanavond niet, schat’: 30 procent van jonge ouders gebruikt kinderen als excuus om niet te moeten vrijen

© iStock

Niet hoofdpijn, maar kinderen zijn een populair excuus bij jonge ouders. Zo zou een kwart van de moeders en maar liefst een derde van de vaders seks afwimpelen met de kindersmoes.

Het Nederlandse Acties.nl liet een onderzoek uitvoeren naar het gezinsleven van 1200 koppels. Daaruit blijkt dat als vrouwen geen zin hebben in seks, ongeveer een kwart een smoesje verzint rond de kinderen. Maar ook mannen trekken die kaart, maar liefst 33 procent. Naast het gezin is hoofdpijn nog steeds een populair excuus. Hoe ouder moeder en vader en hoe zelfstandiger de kinderen, hoe meer dit getal zakt.

Nageslacht hebben zorgt blijkbaar voor eindeloos veel inspiratie bij de gezinnen want ook familieverplichtingen en feestjes worden afgezegd onder het mom van de kinderen. Maar liefst de helft van de ondervraagde vrouwen maakte zich hier schuldig aan en 44 procent van de vaders.

Hoewel veel ouders hun kleine en grote ukjes doodgraag zien, gaven ze toch aan geld te willen geven voor eens op vakantie te kunnen gaan zonder hun kroost. Tot slot komen de schoonmoeders negatief in beeld. Zo vinden veel koppels dat schoonouders een negatieve invloed hebben op de relatie. Zes procent beëindigde zelfs de relatie daardoor.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content