Vanaf deze week nieuwe portrettenreeks in Knack Weekend

Voor de nieuwe, tweewekelijkse reeks ‘De lange mars’ portretteren journaliste Elke Lahousse en fotografe Eva Vermandel mensen die van ver komen. Mensen van ginder en mensen van hier die mentaal, fysiek, in hun carrière of in afstand een hele weg hebben afgelegd. Verhalen over de dingen die een mens onderweg meedraagt.

Voor de nieuwe, tweewekelijkse reeks ‘De lange mars’ portretteren journaliste Elke Lahousse en fotografe Eva Vermandel mensen die van ver komen. Mensen van ginder en mensen van hier die mentaal, fysiek, in hun carrière of in afstand een hele weg hebben afgelegd. Verhalen over de dingen die een mens onderweg meedraagt. Deze week: Moses Hamungole

De woorden ‘Vaticaan’ en ‘radiomaker’ stonden nooit in zijn woordenboek. En toch : vandaag maakt Moses Hamungole radio voor de paus, vanuit de catacomben van Vaticaanstad. Tegelijkertijd is de 46-jarige priester ook doctoraatsstudent in België, Leuven kent hij als zijn broekzak. Als het leven van vader Hamungole een aaneenschakeling blijft van toevalstreffers, wordt hij straks nog de eerste zwarte paus.

Knack Weekend-journaliste Elke Lahousse haalde Moses ook voor haar camera en dat leverde dit leuke filmpje op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content