Van sexting tot alleen wonen: nieuw online platform moet jongeren informeren

© Dino

Het nieuwe informatie- en communicatieplatform voor jongeren, ‘WAT WAT’, gaat op 1 oktober online. Het platform komt er op initiatief van Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD).

Gatz kondigde eerder in zijn beleidsnota al aan dat er een nieuw informatieplatform moet komen voor jongeren. Nu zitten ze met heel wat vragen, onder meer over sexting, alleen wonen, de eerste kus of zelfs de inschakelingsuitkering, maar de informatie is versnipperd op tientallen websites en initiatieven.

Jeugdorganisatie De Ambrassade kreeg de opdracht om een platform te ontwikkelen, waarop jongeren al die informatie terug kunnen vinden. De organisatie werkte daarvoor onder meer samen met Child Focus en Awel. ‘WAT WAT’ moet zowel online als offline jongeren kunnen bereiken. Bedoeling is dat het een soort kwaliteitslabel wordt voor betrouwbare informatie.

Op de website watwat.be zullen jongeren onder meer hun leeftijd kunnen ingeven, zodat de antwoorden aansluiten bij hun leefwereld. De site zal ook doorverwijzen naar ander relevant advies en hulplijnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content