Van nietjesloze nietjesmachine tot hennep shampoo

Kudzu is de eerste ecologische webshop in BelgiÔ.

‘Iedereen Eco’, dat moeten ook Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey gedacht hebben. Deze Bruggelingen startten de webwinkel ‘Kudzu’ met uitsluitend ecologische producten. U kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat een ecologisch verantwoorde variant.

De twee bezielers van het project willen aantonen dat ecologisch niet noodzakelijk saai hoeft te zijn. In hun webwinkel vindt u allerlei originele alternatieven voor hun vervuilende tegenhangers. Opwindbare zaklampen, biologische cosmeticaproducten, composteerbare balpennen en wenskaartjes van, geloof het of niet, schapenkeutels. Sommige ecologische producten zijn erg eenvoudig, maar heel doeltreffend. Zoals de nietjesloze nietjesmachine, die een gaatje in het papier maakt en met het vrijgekomen flapje het papier samenhoudt. Anders worden nietjes niet verwijderd bij het recycleren van papier en veroorzaken ze zo heel wat milieuvervuiling.

Kudzu gaat zelfs nog een stapje verder. Het wil niet alleen de Belgen warm maken om milieubewust te gaan leven. Kudzu schenkt 1% van de winst aan een goed doel, de klant kiest de organisatie. Klanten kunnen Kudzu niet alleen bereiken via hun webshop. Ze hebben zoals elke moderne ondernemer een stek op Facebook en Twitter.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content