Van fashion naar literatuur: Prada maakt winnaars schrijfwedstrijd bekend

Prada Journal © Twitter

Het Italiaanse modelabel organiseerde ook dit jaar opnieuw een internationale literaire wedstrijd. De host van de uitreiking voor deze editie was acteur Dane DeHaan en de winnende verhalen werden voorgelezen door Ansel Elgort, Miles Teller en Filippo Timi.

Voor een keer richtte Prada haar pijlen niet op mode en modellen, maar werden jonge schrijvers in de bloemetjes gezet. In samenwerking met de uitgever Feltrinelli Editore wil Prada op die manier opkomend talent een hart onder de riem steken.

De winnaars van Prada Journal zijn Viola Bellini, Anabel Graff en Miguel Ferrando. Ze gingen naar huis met 5000 euro en hun verhaal wordt online gepubliceerd. Een vierde schrijver, Alejandro Morellon, kreeg een special vermelding voor zijn inzending.

De jury van de tweede editie van de Prada Journal wedstrijd bestond uit Feltrinelli, Tishani Doshi,Colum McCann en Paolo Giordano, de auteur van ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’.

Ansel Elgort, bekend door zijn rol van Augustus Waters in The Fault in Our Stars, de Whiplash-acteur Miles Teller en Italiaanse acteur Filippo Timi waren de voorlezers van dienst. Zij brachten de verhalen tot leven op een podium. (LP)

De essays kunnen via de website van Prada gedownload worden. Alle verhalen werden vertaald naar het Engels en het Italiaans.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content