Vaderdagcadeaus voor extreme uitstellers

© Getty Images/iStockphoto

Realiseerde jij je pas bij het lezen van deze titel dat het vandaag Vaderdag is? Geen paniek, er is nog niets verloren. We geven je vijf ideeën voor een gemakkelijk zelf te knutselen of last minute (zélfs op een zondag) te kopen cadeau. Bedank ons later maar.

1. Voor tuinfanaten: zaadbommen

Zelf zaadbommen maken is niet moeilijk, maar je moet er wel enkele dingen voor in huis hebben. Met name: potgrond, bloemenzaad en kleipoeder. Gelukkig voor wie de groene vingers van de papa niet geërfd heeft en dat allemaal dus niet standaard in huis heeft, bestaat er een website die alle tuincentra met een openingsdag op zondag, bundelt.

Om de bommen te maken, meng je drie handen kleipoeder met twee handen potgrond en twee tot drie pakjes (biologisch) zaad van inheemse bloemen. Spuit er wat water op met een plantenspuit, zodat alles goed aan elkaar blijft plakken. Kneed dan ballen ter grootte van een pingpongbal en droog ze in een oven van 40 graden. Heb je daar geen tijd meer voor? Geef ze dan zo aan je vader en zeg hem erbij dat hij ze – als hij ze niet meteen wilt gebruiken – nog een paar dagen in de zon moet leggen. Dat werkt ook.

2. Voor papa’s die graag eten: driegangenmenu met gevonden goed

Dit jaar ga jij niet naar je vader, maar komt je vader naar jou. Daarbij hoort wel een lekkere maaltijd, en je zal toch nog wel iéts in je voorraad- en koelkast hebben liggen? Vul dat aan met dingen die je vindt tijdens een wandeling in tuin of park: dat is niet alleen goedkoop en ideaal voor uitstellers, maar ook nog eens überhip. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit menu?

3. Voor voetbalvaders: schmink in de kleuren van onze driekleur

Maandag spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd en jouw vader gaat daar sowieso naar kijken: dan kan hij wel een supportersoutfit gebruiken. Je dacht een gemakkelijk idee gevonden te hebben, maar helaas: het is zondag en tenzij je in een mondiale stad woont, vind je geen winkel meer die open is. Geen probleem, want je kan behoorlijk gemakkelijk (en met producten die je gewoon in je keukenkast vindt) zelf zwarte, gele en rode schmink maken.

Wat je nodig hebt: kokosolie, cacaoboter of vaseline (of eender welke neutrale vette basis), maïzena en voedselkleurstof. (Oeps, jij hebt ook geen voedselkleurstof? Oogschaduw werkt ook. Desnoods kan je zelfs houtskool, kurkuma en bietensap gebruiken: lekker natuurlijk.) Meng een halve theelepel vetstof, een theelepel maïzena en een grote theelepel water tot een glad papje. Meng er dan wat kleurstof onder en voeg indien nodig nog wat water toe, vooral als je met een poeder hebt gewerkt. Schep de drie kleuren in drie potjes, laat even opstijven en je originele cadeau is klaar.

4. Voor muziekliefhebbers: een oldskool cassette

Je zou gewoon een MP3-stick of CD kunnen branden met jullie/zijn/jouw favoriete nummers op, maar geef toe: echt origineel is dat niet. Een zelf gemixt cassetje – liefst met persoonlijk ingesproken bindteksten – daarentegen zal gegarandeerd heel wat enthousiasme ontlokken. Wie weet moeten jullie nog eens samen de zolder op om een cassettespeler te zoeken en vinden jullie daar wel herinneringen terug aan de tijd dat je nog paardje reed op zijn knieën.

5. Voor vaders van kinderen met écht een serieus uitstelprobleem

… Of maak gewoon een bon, zoals je vorig jaar ook al deed.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content