Unieke fietsen te koop voor goede doel

© Vanmoof

Fietsenbouwer Vanmoof nodigde vijf illustratoren uit om hun creatieve talent los te laten op een fiets.

Fietsenbouwer Vanmoof nodigde vijf kunstenaars uit om het frame van een fiets volledig in hun beeldtaal vorm te geven. Die unieke, artistieke fietsen worden geveild voor het goede doel, namelijk het Fonds Emilie Leus.

Voor zijn Frame Art-project daagde Vanmoof de vijf artiesten uit om aan de slag te gaan met zijn oermodel, de Vanmoof N°3. Zo integreerde Herr Seele zijn beroemde Cowboy Henk op de fiets en haalde Denis Meyers voor zijn grafische vormgeving inspiratie in het stadsleven. Ook de illustratoren Gilliom, Philip Paquet en Tom Schamp vierden hun creativiteit bot op een exemplaar.

De opbrengst van de veiling gaat naar het Fonds Emilie Leus, dat opgericht is door de nabestaanden van een van de geneeskundestudentes die in 2009 door een dronken chauffeur aangereden werden. Met het fonds heeft de familie een dubbel doel: mensen blijven aansporen om niet onder invloed te rijden en jonge verkeersslachtoffers ondersteunen in hun psychologische en fysieke revalidatie.

Met de veiling wil Vanmoof dat project steunen. De instapprijzen schommelen tussen 900 en 2000 euro en variëren naar gelang de bekendheid van de kunstenaar en de afwerking van de fiets. De kunstfietsen zijn te bewonderen tijdens de jaarlijkse benefietloop op 15 april in Drongen.

Elien Haentjens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content