UNICEF wenskaarten bestaan 60 jaar

Ambassadeur Helmut Lotti geeft startschot voor jubileumcollectie.

De wenskaarten van UNICEF bestaan 60 jaar, en dat viert de VN-kinderrechtenorganisatie met een speciale jubileumreeks. Zaterdag 28 november geeft ambassadeur Helmut Lotti het startschot voor de verkoop in Galeria Inno, in de Brusselse Nieuwstraat.


De jubileumreeks bestaat uit kaarten die UNICEF in de voorbije 60 jaar al eens uitgebracht, zo ook het ontwerp van de allereerste wenskaart. Daar staat een tekening op van een jong Tsjechisch meisje. Ze maakte de prent om UNICEF te danken voor de geneesmiddelen en melk die haar door oorlog verwoeste dorp had gekregen.


Elk jaar verkoopt UNICEF wereldwijd meer dan 130 miljoen wenskaarten. Een goede verdienste én een heel erg belangrijk cijfer voor kinderen over de hele wereld. Met de verkoop van één kaart kan er namelijk voldoende rehydratatiezout gekocht worden om twee kinderen met buikloop te genezen en zo hun leven te redden.

Vanaf dit jaar kan u de wenskaarten van UNICEF niet enkel in de wereldwinkels en op de webshop kopen, maar ook in de winkels van Galeria Inno.


Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content