Underneath We Are Women: fotografe eert 100 soorten vrouwen

Tussen de advertenties met ‘perfecte’ modellen in, zorgen fotoprojecten als Underneath We Are Women voor adempauze. De Australische fotografe Amy Hermann werft fondsen om haar 100 portretten van vrouwen in alle maten en vormen te bundelen in een boek.

The celebration of DIVERSITY is key to overcoming your negative judgement of others!

A photo posted by Underneath We Are Women (@underneath_we_are_women) on

Aanvankelijk dacht Amy Hermann niet dat ze met haar vrouwenportretten bezig was aan een groter plaatje. “Maar dan besefte ik dat ik bezig was met iets waarmee ik vrouwen echt kon helpen.”

••UNAPOLOGETIC•• “I’ve had a storm in my mind over the last few days. Conflicting emotions; some good, some not

A photo posted by Underneath We Are Women (@underneath_we_are_women) on

“Er is niets mis met de lichamen die we vaak zien in de media. Maar er is niet veel diversiteit. Als mensen beelden zouden zien van een vrouw met het litteken van een keizersnede zoals ze zelf hebben of eender wat, dan zouden ze zichzelf daarin kunnen herkennen.”

Al tijdens haar verblijf aan de universiteit fotografeert Hermann haar vriendinnen in hun ondergoed. Die vonden het steeds zo’n leuke ervaring dat de fotografe in een Facebook-post vroeg of er nog vrouwen waren die graag voor haar lens zouden willen plaatsnemen en dat werd een gigantisch succes.

Never ever underestimate the power of the simple things in life… A smile, an honest compliment, a touch, a kind word…

A photo posted by Underneath We Are Women (@underneath_we_are_women) on

“Na de shoot bekijken we samen telkens de foto’s op de computer en je ziet de vrouwen veranderen. In het begin zeggen ze dingen als ‘Dat is mooi,’ maar als we verdergaan, vindt er echt een verandering plaats in hun manier van denken. Plots beginnen ze dingen te zeggen als ‘Ik zie er erg sterk uit op die foto’, en ik denk dat dat is wat deze vrouwen willen.”

I need to talk openly about something for a minute (or 5). Mental Illness.

A photo posted by Underneath We Are Women (@underneath_we_are_women) on

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content