Uitreiking Vlaamse Musicalprijzen 2011

Aangezien ze in Gent wat te vieren hadden – de uit de as verrezen theaterzaal Capitole is alweer 10 jaar een baken in het cultuurlandschap – vond de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen daar plaats, met sterren én publiek samen op het podium, wat de ‘Oscars van de Musical’ een meer intiem karakter gaf.

Aan verrassingen geen gebrek: wie dacht dat Oliver! en Spamalot de prijzenpot netjes onder elkaar zouden verdelen, had buiten de Nederlandse productie Toon gerekend, die met twee belangrijke onderscheidingen ging lopen: beste musical en beste mannelijke hoofdrol voor de helaas afwezige Alex Klaasen.

Barmeiden, ridders en vampieren Sneu voor gedoodverfde winnaar Peter Van den Begin, onweerstaanbaar als Fagin, maar de jury onder leiding van Leah Thys bekroonde Oliver! wel met de prijzen voor beste vrouwelijke hoofrol (Hilde Norga) en beste ensemble. Ook de Radio 2 Publieksprijs ging naar het sprankelende familiespektakel. Spamalot ging dan weer aan de haal met de prijzen voor beste regie (Stany Crets), beste mannelijke bijrol (Nordin De Moor) en aanstormend talent Jonas van Geel. Dans der Vampieren moest het stellen met de prijs voor beste vrouwelijke bijrol (Goele De Raedt, die haar tanden tegenwoordig in de Berlijnse versie zet).

Nu, voor mijn part had ook Hans Peter Janssens als oppervampier toch minstens genomineerd mogen worden. Nu ja, look at the bright side of life zullen we maar denken en kijk, bij monde van de Nederlandse producer Albert Verlinde werd ook het Vlaamse publiek in de bloemetjes gezet dat ‘beter kijkt, beter luistert en minder hoest dan de Nederlanders.’ En toen was er sushi!

Linda Asselbergs

Vielen ook in de prijzen: Pieter De Koninck en Stefaan Haudenhuyse (Alice in Wonderland, decor), Rory Six (Een leven zonder jou, muziek en libretto) en Compagnie Mithe vzw (Company, beste amateurmusical)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content