UGent: ‘Wel degelijk maatregelen genomen tegen seksuele intimidatie’

Universiteit © Getty Images/iStockphoto

De Universiteit Gent (UGent) laat weten dat ze wel degelijk maatregelen heeft genomen nadat ze eind 2015 via informele kanalen klachten had ontvangen over seksuele intimidatie door een professor. Dat zegt de universiteit, nadat de nieuwssite Apache had geschreven dat er mogelijk een doofpotoperatie aan de gang was.

Volgens de nieuwswebsite Apache is er een doofpotoperatie aan de gang aan de UGent. Ze halen hun informatie bij de academische staf van de universiteit.

“Het universiteitsbestuur heeft niet op een formele klacht gewacht, maar heeft meteen gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen, en de nodige maatregelen genomen om herhaling te voorkomen”, zegt Stephanie Lenoir, persverantwoordelijke van UGent. Ze voegt toe dat een externe firma ook een risicoanalyse heeft opgemaakt voor de betrokken vakgroep.

“We hebben de resultaten daarvan net ontvangen, en bekijken nu welke acties we op basis daarvan nog kunnen ondernemen”, klinkt het. Apache spreekt van dertien klachten van personeelsleden en studenten tegen een professor uit de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content