Ufo-religie houdt parade voor recht op topless zonnebaden

GoTopless © Instagram

Op 23 augustus werd de GoTopless Day Pride Parade gehouden op de dijk van Venice Beach. De parade werd georganiseerd door GoTopless, een initiatief van de ufo-religie Raëlisme.

In de jaren zeventig mochten vrouwen topless naar het strand in Venice Beach in LA. In de jaren tachtig werd er echter een lokale wet in het leven geroepen die dit verbood. Volgens de activisten die tijdens de parade op straat kwamen is dit discriminatie op basis van gender.

Acht jaar geleden werd Go Topless Day opgericht door de spirituele leider Rael, het alter ego van Claude Vorilhon. De dag werd in het leven geroepen als reactie op de arrestatie van Phoenix Feeley, een topless activiste. Ze werd opgepakt in New York omdat ze half naakt rondliep. Nochtans is het sinds 1992 toegestaan om topless te zijn. Aangezien het legaal is, kreeg ze een vergoeding van 29.000 dollar van de stad om te compenseren voor haar onterechte arrestatie.

Raël vindt dat ‘zolang mannen topless mogen rondlopen in de publieke ruimte, vrouwen hetzelfde recht moeten krijgen.’

De parade verliep vreedzaam en lokte heel wat deelnemers. Niet alleen aanhangers van het Raëlisme kwamen op straat, maar ook fans van de #FreeTheNipple beweging lieten van zich horen. Er waren uiteraard wel enkele religieuze groeperingen aanwezig die protesteerden tegen de parade, maar beide partijen hielden zich koest.

Raëlisme?

Raëlisme is een ufo-religie die gesticht werd door voormalig autorace-journalist Claude Vorhilon. De

Raëlianen geloven dat het leven op aarde werd geschapen in een laboratorium door een buitenaards ras dat de Elohim zou heten. Elohim bezocht volgens hen de aarde op verschillende momenten in de geschiedenis, in de gedaante van verscheidene profeten. Het menselijke ras heeft Elohim verkeerdelijk geïnterpreteerd als God(en). Leider Raël zou tweemaal een alien ontmoet hebben in zijn leven. Die gaven hem de opdracht een ambassade op aarde op te richten. Zo zullen ze voorbereid zijn wanneer de Elohim op de aarde neerdalen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content