Twintigste Kasteelfeesten in Hingene

© Provincie Antwerpen

Hertog d’Ursel viert op passende wijze zijn ridderopname in de Orde van het Gulden Vlies.

Na meer dan driehonderd jaar neemt de historische hertog Charles d’Ursel tijdens het Pinksterweekend opnieuw zijn intrek in zijn buitenverblijf in Hingene. Het Kasteel d’Ursel vormt het decor van een groots opgezet feest ter ere van de opname van de hertog in de Orde van het Gulden Vlies.

Om de twintigste verjaardag van de Kasteelfeesten te vieren, lieten de Hingense verenigingen zich inspireren door de Duitse Barockfeesten en de fancy fairs op de Engelse landgoederen. Kosten noch moeite worden gespaard om de bezoekers onder te dompelen in een achttiende eeuwse sfeer.

Danslessen

Op 22 mei betreedt de adellijke familie d’Ursel samen met haar gasten het kasteeldomein, dat sinds 1994 eigendom is van de provincie Antwerpen. Leden van het aristocratische gezelschap ‘Les Menus-Plaisirs’ brengen de achttiende eeuw terug tot leven. Bezoekers kunnen zich zelfs wagen aan enkele dans- en schermlessen. Ook de soldaten slaan hun tenten op in de omgeving en brengen een passend eresaluut aan de hertog. Nieuwsgierigen kunnen in het tentenkamp een kijkje nemen bij de chirurgijn en ontdekken hoe een primitieve schedelboring juist in zijn werk ging.

Zondag 23 mei barst het echte feest los. Acrobaten, jongleurs, dansers en muzikanten zorgen voor een spetterende namiddag vol plezier. Ook Marina Savaldi, een heuse waarzegster, zit met haar glazen bol klaar om uw toekomst te voorspellen. Om het weekend op passende wijze af te sluiten zal de allereerste luchtballon, ‘Le Réveillon’, van de gebroeders Montgolfier zijn kans in de lucht wagen.

Tiffany Philips

Het volledige programma van de twintigste editie van de Kasteelfeesten is terug te vinden op de website. Kasteel d’Ursel in Hingene: Zaterdag 22 mei van 13u tot 18u: beperkt programma. Toegang is gratis Zondag 23 mei van 13u tot 18u: volledig programma. Toegang: 5 euro, kinderen tot 6 jaar gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content