Tweedehandsgeboortelijsten bij Mic Mac Minuscule: ‘Een aparte webshop staat al in de steigers’

Jona Mukabalisa van Mic Mac Minuscule © Johan Jacobs

Jona Mukabalisa is de bedenker en medeoprichter van Mic Mac Minuscule, dat geboortelijsten samenstelt met tweedehandsspullen. De Gentse start-up maakt sinds kort ook babyartikelen uit hout- en textieloverschotten.

‘Het idee voor Mic Mac Minuscule is gerijpt na de geboorte van onze kinderen. Mijn partner Gert en ik zijn fervente tweedehandsshoppers, maar beseften dat het moeite en tijd kost om een geboortelijst op te stellen met tweedehandsspullen.

‘De meeste jonge ouders ontvangen dus nogal wat nieuwe baby- en kinderspullen die ze slechts korte tijd gebruiken of niet eens nodig hebben. Veel mensen hebben het daar met het oog op duurzaam leven en consuminderen moeilijk mee. Zij zien een tweedehandsgeboortelijst meteen zitten. Maar een goed idee is niet genoeg, het gaat er ook om hoe je het in de markt zet.

‘Bij ons maken aanstaande ouders een afspraak met een personal shopper die hun echte behoeften in kaart brengt. Zelf hoef je niets meer te doen: de personal shopper zoekt alle tweedehandsspullen bij elkaar en zet de geboortelijst online.

‘Ondertussen recycleren we ook hout- en textielafval tot speelgoed, een opbergmand en andere babyartikelen. Daarvoor werken we samen met het circulaire designbureau Atelier Watt, het sociale inschakelbedrijf De Biotoop en het naaiatelier van de vzw Een Hart voor Vluchtelingen.

‘Een aparte webshop staat al in de steigers, want zoals met de geboortelijsten overtreft de vraag onze stoutste dromen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content