Tussens de lakens bij Robin en Jetti: ‘Er is niets zo onpersoonlijk als seks’

© Tom Lagast

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Onze fotograaf trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Robin en Jetti, 8 jaar samen.

Vreemdgaan is voor ons niet vreemd, het maakt niets kapot’, vertelt Robin. ‘Onze relatie is heel hecht en we geven heel wat vrijheid aan elkaar. Niet iedereen kan dat. Ik zou koppels aanraden om meer hun gevoelens te uiten. Als je ervoor kiest om je leven te delen met elkaar, deel dan ook alles. Je bent tenslotte de belangrijkste persoon voor elkaar.

Wat er ook gebeurt, ik weet zeker dat hij mij de waarheid zal vertellen.

De reden waarom onze relatie zo goed werkt, is net omdat we niet die ene procent gedachten voor onszelf houden. Als je zo open bent, wordt het vertrouwen zo groot dat jaloezie niet in je opkomt.’ ‘Jaloezie is als een beestje dat in je zit en je zot kan maken’, zegt Jetti.

‘Volgende week vertrekt Robin op skireis. Mocht hij daar seks hebben met een andere vrouw, dan is dat zo. Ik word daar niet gelukkig van, maar ook niet ongelukkig. Ik wil niet dat hij nummers uitwisselt of regelmatig met dezelfde vrouw afspreekt. Of een hele nacht bij een ander blijft knuffelen en slapen, dat wordt te intiem. Dan heb ik liever dat hij elke avond een ander heeft.

Wat er ook gebeurt, ik weet zeker dat hij mij de waarheid zal vertellen. Dat doe ik ook altijd. Wat is het risico? Dat hij van me wegloopt? Als ik hem alles zou verbieden, is die kans minstens even groot.’

‘Vroeger werd ons ingepeperd dat seks altijd gelijk staat aan liefde. Enerzijds is de liefde bedrijven voor ons het intiemste wat er is, maar anderzijds is er niets zo onpersoonlijk als seks: je neemt een douche en het is weg.’

Partner Content