Tip tegen de coronadip: wellness in huis

Coronadip te lijf © Getty

Elke dag een nieuwe tip om je mentale weerbaarheid te verhogen. Vandaag: breng de ontspanning van wellness naar je eigen badkamer.

Heb je behoefte aan ontspanning, een me-time moment of hebben je handen dringend nood aan een manicure? Neem een ontspannend bad, laat de kaarsen branden en breng met volgende tips de wellness naar jou thuis.

  • Geef jezelf een Gua Sha massage. Een populaire gezichtsbehandeling waarbij je met behulp van een steen of gepolijst kristal je gezicht masseert om het te ontgiften. Gua Sha betekent letterlijk het ‘schrapen’ van ‘ziekten door gestagneerde energie’. Het masseren van je huid helpt de doorbloeding te stimuleren zodat je cellen meer voeding en zuurstof krijgen en je tegelijk een betere lymfedrainage krijgt, zodat celafval makkelijker wordt afgevoerd. Volgens aanhangers ongelooflijk ontspannend en goed voor de huid.
  • Verwen je gezicht – en dat van je huisgenoten – met een zelf gemaakt gezichtsmasker. Expert Zoë van Quickelberge vertelt wat je nodig hebt.
  • Vergeet je handen en voeten niet. Na lange dagen achter de computer, knutselen met de kinderen of de zoveelste wandeling kunnen deze ook wat aandacht gebruiken. Beautyjournaliste Franciska Bosmans geeft tips voor een perfecte doe-het-zelf manicure en pedicure.
  • Ga aan de slag met oliën voor huid en haar. Hair & make-up artist Gladys Ferro legt uit welke eigenschappen verschillende oliesoorten hebben.
  • Last van droog en futloos haar? ‘Af en toe een haarmasker aanbrengen is echt een must om je haar te voeden: een (twee)wekelijks maskertje geeft je lokken meer glans en stevigheid,’ verklapt kapper en eigenaar van de Wakko Kapper in Gent en Antwerpen Jitske Van de Veire. ‘Zeker mensen die gekleurd haar hebben moeten hier een gewoonte van maken. Het is wel ontzettend belangrijk dat je hiervoor uitgebreid de tijd neemt. Het masker snel uitsmeren terwijl je onder de douche staat en na vijf minuten afspoelen isnot done.Was je haar grondig en maak het daarna handdoekdroog: op nat haar kunnen de werkzame ingrediënten immers niet intrekken. Strijk het masker van boven naar beneden uit over heel je haar en sla hierbij de haarwortels over. Wikkel voorzichtig je haren in een zachte handdoek en laat het masker minstens twintig minuten trekken. Wie heel droog of beschadigd haar heeft, mag gerust een nachtje met het masker slapen. Spoel het daarna zorgvuldig uit en je haar zal je dankbaar zijn.’
  • Leer je graag bij over beauty? Beluister een aflevering van de Belgische podcast Beyond the Cream.

Voel je dat je mentale weerbaarheid enorm gekelderd is? Dan zou het kunnen dat deze tips niet voldoende zijn voor jou. Probeer erover te praten met een vertrouwenspersoon of durf professionele hulp te overwegen. Je bent niet alleen.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content