Tip tegen de coronadip: haal de kunstenaar in jezelf boven

. © Getty Images

Elke dag een nieuwe tip om je mentale weerbaarheid te verhogen. Vandaag: hou je kroost en jezelf de hele kerstvakantie creatief bezig met knutselprojecten van echte kuntstenaars

De kerstvakantie begint vandaag. Normaal gezien is dat voor veel ouders een uitkijkpunt, maar tijdens een lockdown en een pandemie ligt dat toch net iets anders. Omdat de spanningen in huis weleens kunnen oplopen en omdat nieuwe spelletjes bedenken naar zes maanden binnenzitten een uitdaging is, vroeg Knack Weekend hulp aan twaalf kunstenaars.

Zij bedachten, elk binnen hun eigen vakgebied, een originele activiteit waarin kinderen zich samen met hun bubbelgezelschap kunnen verliezen. Het resultaat? Een nieuw kunstwerk voor je interieur of om weg te schenken als kerstcadeau. Van een gebrek aan originaliteit kan de ontvanger je alleszins niet betichten.

Dit is wat er uit de bus kwam:

Voel je dat je mentale weerbaarheid enorm gekelderd is? Dan zou het kunnen dat deze tips niet voldoende zijn voor jou. Probeer erover te praten met een vertrouwenspersoon of durf professionele hulp te overwegen. Je bent niet alleen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content