The Big Draw in Gent van start

In de Gentse binnenstad vinden tot zondagavond 116 tekenactiviteiten plaats die kaderen binnen het tekenfestival “The Big Draw”.

Na New York, London, Berlijn en Barcelona strijkt het festival voor het eerst neer in België. De organisatoren hopen 10.000 tekenaars te strikken.

De Gentse “Big Draw” is ook letterlijk groot, want 94 mede-organisatoren zorgen samen voor 116 activiteiten verspreid over drie dagen.

Activiteiten vinden plaats in de grote Gentse musea, maar onder meer ook op café, in ateliers of bibliotheken.

Tekenen is overigens veel meer dan werken met potlood, inkt en papier, want ook nieuwe technologieën, (recyclage)materialen of media krijgen een kans.

Het programma, met uiteraard veel evenementen om “mee te tekenen”, telt ook tentoonstellingen, workshops, demonstraties, lezingen of een tekenconcert van de Propere Fanfare.

Iedereen aan het tekenen

“The Big Draw” staat open voor iedereen; het is overigens een goed moment om tekenaars en illustratoren te ontmoeten. Zo gaat Sabien Clement aan de slag met kleinkinderen en grootouders in het Museum voor Schone Kunsten, kinderen van het tweede tot vierde leerjaar kunnen leren striptekenen met Maarten Vande Wiele, en onder meer Eva Mouton en Gerda Dendooven zijn van de tekenpartij. Verrassing, ook Wim Opbrouck geeft een tekenklas in het NTGent,

Opvallend wordt verder “The big window talk”, waarbij meer dan negentig kunstenaars zich uitleven op ramen van huizen en winkels rond het thema “bij ons”.

The Big Draw wil iedereen aan het tekenen krijgen. De eerste Belgische editie is een organisatie van Kunstwerkt, S.M.A.K. en Circa. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content