Textielkunst Diane Steverlynck tentoon

‘Verzameld Werk’ in Gent stelt werk van Diane Steverlynck tentoon.

Textielkunstenares Diane Steverlynck stelt deze winter haar werk voor bij ‘Verzameld Werk’ in Gent.

Het gaat niet om een gewone exhibitie van haar projecten. Het tentoonstellingsproject kan namelijk evolueren doorheen de tijd, met mogelijke aanvullingen en variaties in opstelling. Het proces als gegeven loopt als een rode draad doorheen de expo. Dit is net zo bij haar ontwerpmethodiek en persoonlijke opvattingen over gebruiksprojecten, ook daar is het ‘procesmatige’ erg aanwezig. Een ontwerp waarin dit erg duidelijk is, is het ‘Over-Pull’ deken. Zo ’n deken is gemaakt uit gedragen truien, en verwarmt zo het lichaam opnieuw in een andere vorm.

Diane Steverlynck heeft, na een opleiding visuele kunst, textielontwerp aan de École Nationale Supérieure des Arts Visuels de La Cambre in Brussel gevolgd. In 2003 richtte ze haar eigen ontwerpstudio op. Ze werkt er als zelfstandig designer aan interieurprojecten en ontwikkelt persoonlijke ontwerpen. Ook werkt ze voor trendbureaus en doceert ze textielontwerp aan het KASK in Gent.


Hanne Vandevoorde


Diane Sterverlynck bij Verzameld Werk, nog tot 2 januari elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 13u tot 18u30, of op afspraak. Meer info: www.verzameldwerk.be en www.dianesteverlynck.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content