Textielfestival neemt komend weekend Ronse in

Enkele beelden uit de voorstelling 'Wollebol'. © Betty Bex

Van vrijdag 25 tot zondag 17 september ontrolt zich in het centrum van de Oost-Vlaamse gemeente. Een greep uit het aanbod: een ligconcert, een textieltentoonstelling, wollig familietheater en experimentele performances.

In de vorige eeuwen had Ronse een bloeiende textielindustrie. Rond 1840, bij het begin van Belgiƫ, haalde maar liefst 55% van de inwoners van Ronse zijn inkomsten uit de textielindustrie. Na de Tweede Wereldoorlog kende de textielsector er een enorme neergang, maar dat belet het team achter het Textielfestival niet om de naam van Ronse in ere te houden.

Komend weekend worden de bezoekers ondergedompeld in alle mogelijkheden van textiel. Families met kinderen kunnen zich op zondag laten verwonderen door ‘Wollebol’, een woordeloze dansvoorstelling waar heel wat wol mee gemoeid is. Op zaterdag en zondag is er bijvoorbeeld ook de performance ‘Bobbin Dance’ waarbij er al dansend textielwerk gecreĆ«erd wordt.

Benieuwd naar wat het Textielfestival nog in petto heeft? Raadpleeg dan hun website om de volledige agenda te ontdekken. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content