Tessa Vermeiren ontmoet allochtone ambassadrices

Gespreksavonden ‘Verborgen Parels’ over de gelijke kansen van allochtone vrouwen.

Krijgen allochtone vrouwen gelijke kansen en welke veranderingen zijn er noodzakelijk? Dit is het centrale uitgangspunt van ‘Verborgen Parels’, een reeks gesprekavonden bij het Vlaams-Nederlands huis deBuren. Voormalig hoofdredactrice van Weekend Knack Tessa Vermeiren spreekt er met allochtone ambassadrices voor Gelijke Kansen. De ambassadrices werden vorig jaar geselecteerd door de Koning Boudewijnstichting en Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt.

Op maandag 16 februari zijn Meral Kalin en Nadia El Mahi aan de beurt. Meral studeerde rechten aan de KULeuven en is advocate sinds 2003. Nadia is fotografe en hoofd van de administratie van het Internationaal Centrum voor Reproductieve Gezondheid (UGent). Dit centrum houdt zich bezig met het verbeteren van de seksuele gezondheid en rechten wereldwijd en van minderheden in het bijzonder.

Twee andere ambassadrices krijgen op woensdag 11 maart de kans om hun ervaring te delen. Zita Rommelaere en Shaireen Aftab sluiten de reeks ‘Verborgen Parels’ af. De Rwandese Zita werd op negenjarige leeftijd geadopteerd en werkt nu als educatief medewerker bij Vormingplus Limburg, binnen de kansengroep etnisch-culturele minderheden. Shaireen is afkomstig uit Pakistan en is hier onder andere actief als gemeenteraadslid in Oostende. Ze is gepassioneerd door politiek en haar motto is niet voor niets ’the sky is the limit’.

DeBuren biedt een platform voor debat over cultuur, samenleving en politiek. De gesprekkenreeks ‘Verborgen Parels’ past binnen deze opdracht.

Annelien Boens

‘Verborgen Parels’: Maandag 16 februari van 20u tot 21u30/Woensdag 11 maart van 20u tot 21u30. TKunstenhuis, Martelaarsplein 10, 1000 Brussel. Deelname is gratis, reserveren is aanbevolen: info@deburen.eu of 02 212 19 30

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content