Terugplasmuur maakt pispaal van wildplassers

© /

Een treinstation in Keulen is de wildplasserij en het gratis publiek geplas beu en heeft een wapen tegen de openbare plassers in stelling gebracht: de terugplasmuur.

Plasterroristen worden in de garage van het station gewaarschuwd voor de aanwezigheid van “de muur die terugplast”. Wildplassers bij de kraag vatten in een station is ook niet gemakkelijk: je bent makkelijk het spoor bijster.

Keulen haalde de mosterd in Sankt Pauli, waar in maart reeds een antiplasmuur droogjes werd ingewijd. Het niet-geheime wapen is een speciaal soort verf dat extreem “hydrofoob” is, legde een woordvoerder van Deutsche Bahn uit aan de plaatselijke krant Kölner Anzeiger. Die verf is aangebracht over een lengte van dertig meter.

Wie zijn kleine gevoeg tegen de geverfde muur doet, krijgt te maken met blowback: de muur stuurt de urine “back to sender”. De oplossing kost zo haar centje: om precies te zijn 700 euro om zes vierkante meter muur met de “waterafstotende” verf te bedekken (betaling van de schilder niet inbegrepen).

Vloeistofafstotende verf werd oorspronkelijk gebruikt door Nissan. Zo wou de autoconstructeur ervoor zorgen dat hun auto’s niet met water bevattend vuil werden beklad. Het idee dat ook niet tegen de Nissan-auto’s kon geplast worden, was een onvoorziene bonus. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content