Te warm voor een broek? Dan dragen we toch een rok!

© Getty Images/iStockphoto

Dat dachten inderdaad 4 tienerjongens van de Longhill High School in Brighton nadat ze deze week op de warmste dag van het jaar terug naar huis werden gestuurd omdat ze een short droegen.

Toen het kwik vorige week ook in Engeland behoorlijk steeg vonden een aantal leerlingen van de Longhill High School in Brighton dat het echt te warm was om hun lange uniformbroek aan te trekken. Ze droegen in de plaats de officiƫle turnshort van de school, voorzien van het schoollogo. Niettemin werden ze prompt weer naar huis gestuurd om zich om te kleden.

In plaats van echter de veel te warme broek aan te trekken, vonden de jongens er iets beter op om zich niet dood te zweten. Ze kozen voor de uniformrok die de meisjes op school dragen. “Meisjes mogen wel frisse kledij dragen en jongens niet, dat is onrechtvaardig”, was hun standpunt.

Kate Williams, hoofd van de betrokken school verklaarde officieel er geen probleem mee te hebben indien de jongens een rok dragen. “De leerlingen kunnen vrij kiezen welk deel van het voorgeschreven uniform ze aantrekken”, verklaarde ze.

Vorige maand werd aan de leerlingen van 80 openbare scholen de mogelijkheid gegeven om vrij te kiezen tussen rok of broek als onderdeel van hun uniform. De reden daartoe had evenwel niets met de zomerse temperaturen te maken, maar met verschuivingen in de culturele opvattingen over gendergelijkheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content