Tautou: “Chanel was een leugenaar”

Audrey Tautou, die de rol van Gabrielle Chanel vertolkt in “Coco avant Chanel”, noemt haar personage een leugenaar.

Zou het nog goed komen tussen Chanel-directeur Karl Lagerfeld en Audrey Tautou, die in de biografische film ‘Coco avant Chanel’ gestalte geeft aan de mythische Franse modeontwerpster? Lagerfeld liet eerder al optekenen dat hij niet enthousiast was over de keuze voor Tautou, nu haalt de actrice uit naar haar personage en de stichtser van het Franse modehuis. “Ze was een leugenaar”, verklaarde Tautou in een interview met Sky News.

“Ze wou niet over haar jeugd praten. Ze wilde niet dat mensen wisten dat ze afkomstig was van een arme familie. Omdat ze zoveel loog, was het ook moeilijk te achterhalen wie ze echt was”, aldus Tautou, die in het interview ook wees op het anti-semitisme van Chanel.

Op “Coco avant Chanel” kwam trouwens al de kritiek dat erin verzwegen wordt dat Chanel notoir anti-joods was en haat koesterde jegens homoseksuelen. De film maakt ook geen melding van haar passionele verhouding met Duitser Hans Gunter von Dincklage, met wie ze tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Ritzhotel in Parijs leefde.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content