Tao Inner Strength programma: de uitdaging

Tao Inner Strength is een sport- en voedingsprogramma ontwikkeld door Elodie Ouedraogo en haar team van experts voor het Belgische merk Tao, dat een gezond lichaam en een gezonde geest hoog in het vaandel draagt. Bij Knack Weekend hielden we al langer van Tao’s calorie-arme drankjes en infusies, maar vanaf deze week zal onze liefde voor hun filosofie behoorlijk op de proef worden gesteld.

Februari. De kans is groot dat uw fitnessabonnement ligt te beduimelen op de bodem van uw handtas en het is meer dan waarschijnlijk dat Ben en/of Jerry weer welkom is op uw wekelijkse filmavond. Zij die sinds 1 januari meer dan 5 gram zijn afgevallen werpe de eerste Twixreep.

Troost u, dames, ik sta er allesbehalve beter voor. Ik breng gemiddeld tien uur per dag in elkaar gezakt als een bejaarde das voor mijn computerscherm door en de enige vorm van sport die mijn lichaam de laatste tijd ziet zijn de vier trappen die ik twee keer per dag in mijn liftloze appartementsgebouw afleg. Ik klop mezelf al op de borst als ik tijdens een woelig tramritje een door mijn voorste knie ga hangen om te flexen, om vervolgens hijgend aan een paal te bekomen.

Ik weet het, ik zou het goede voorbeeld moeten neerschrijven en ik weet heus wel dat regelmatig bewegen ontzettend belangrijk is, maar vaak ontbreekt het me aan kennis en een goede basis om een fatsoenlijk sportregime op te bouwen.

Dat was buiten Elodie Ouedraogo gerekend. Dé Elodie Ouedraogo, u weet wel, de gazelle die tijdens de Olympische Spelen netjes 55’20 neerzette op de 400 meter horden en er daarna zelfs in slaagde om er niet uit te zien alsof er een tractorpullingwedstrijd op haar lichaam had plaatsgevonden.

Waar ik vroeger het excuus bezigde “ho ho! Elo! Die heeft wel een topteam van coaches, kinésisten en koks tot haar beschikking” wordt mij nu het zwijgen opgelegd.Nu ze gestopt is met topsport wil ze immers haar kennis en motivatie verder zetten, vandaar dat ze het Inner Strength programma voor Tao bedacht heeft.

Wat is het Inner Strength programma?Het Inner Strength programma is volledig toegespitst op core stability, een woord dat mij bijzonder schrikwekkend in de oren klonk maar eigenlijk mijn BFF zou moeten zijn. Een goede ontwikkeling van je romp is immers de basis voor een gezond lichaam, conditie, gewicht, postuur en uitstraling.

Hiervoor stelt Elodie twee maanden lang haar team van experts tot mijn beschikking: Wout Verhoeven; kinesist en personal trainer die mij een uitgebalanceerd trainingsschema voorschreef dat ik elke dag nauwgezet moet volgen en die mij wekelijks zal controleren. Maarten Thysen; sportkinesitherapeut en retrainingsadviseur aan UZLeuven. Hij is dé kenner in België op gebied van core stability en zal me dus regelmatig bijstaan. Frank Fol; de groentenkok die me alles zal leren over gezonde powerfood.

De doelstellingenWie echter denkt dat ik na deze twee maanden sample size zal zijn heeft het mis. Het programma heet niet voor niets Inner Strength: de nadruk ligt op de veranderingen die zich binnenin het lichaam voordoen. Het merk Tao heeft immers de filosofie dat gezondheid en schoonheid van binnenuit komen en werken daarom ook met natuurlijke ingrediënten.

Hoewel ik normaal gezien iemand ben die snel resultaat wil zien ben ik heel benieuwd naar wat dit programma met mijn lichaam zal doen. Ik begin te geloven dat je niets bent zonder een stevige fundering; alle crashdieten en powerplateabonnementen ten spijt. Het wordt tijd dat ik mijn lichaam op een volwassen en verantwoordelijke manier ga behandelen en als Tao mij een schop onder de (nu nog niet zo stevige) kont geeft is dat mooi meegenomen.

Makkelijk zal het alleszins niet worden. Want hoe combineer ik gezond eten met een drukke job en een uitgebreid sociaal leven? Zal ik erin slagen mijn trainingsschema ook vol te houden in de hectiek van de aankomende modeweken? En zal ik het karakter hebben om het vol te houden?

Voor iedereen die zich gesterkt wil zien in zijn eigen lijden, of gewoon voor de ramptoeristen onder u, zal ik iedere zondag op weekend.be verslag uitbrengen van mijn voorbije week. Als ik geen spierscheur heb opgelopen uiteraard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content