Studie: mannen houden van slimme vrouwen (maar willen er niet mee op date)

© Getty

Onderzoekers van de universiteiten van Buffalo, California en Texas publiceerden een studie die aantoont dat mannen slimme vrouwen prefereren, maar nog steeds niet gemakkelijk beschouwd worden als date material girls.

Een Amerikaanse studie in samenwerking met de universiteiten van Buffalo, California en Texas toonde aan dat mannen wel de idee van een slimme vrouw bejubelen, maar zichin real life toch bedreigd voelen door zulke vrouwen.

De studie plaatste 105 mannen voor twee scenario’s: in de eerste situatie ontmoetten de mannen een hypothetische vrouw die beter of slechter scoorde dan hen in een taal- of wiskundetest, waarna de mannen ze moesten voorstellen als hun lief. De vrouwen die betere punten haalden, kregen algemeen een hogere waardering.

Geen date

Maar in het tweede scenario ondergingen de mannen een IQ-test om daarna te horen dat ze een vrouw zouden ontmoeten die hoger scoorde. Deze vrouwen werden als ‘minder aantrekkelijk’ beoordeeld en de mannen waren niet geneigd om haar uit te vragen op een date of contactinformatie uit te wisselen.

De studie besluit dat de mannen wel beweren een vrouw die intellectueel een stapje hoger staat te verkiezen, maar in een echte confrontatie met zo’n vrouw toch op hun stappen terugkeren. De slimme vrouw wordt anno 2015 nog steeds als intimiderend ervaren. (AW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content