Student tussen 18 en 25? Werk dan je eigen nationale campagne uit tegen seksueel geweld

© .

Jongeren tussen 18 en 25 jaar lopen vier keer meer risico om het slachtoffer te worden van seksueel geweld. Daarom vragen verschillende organisaties nu aan studenten in die leeftijdscategorie om een campagne uit te werken rond het thema ‘instemming’.

Vooral tijdens het eerste jaar hogere studies neemt het risico op seksueel geweld toe, zegt staatsecretaris voor Gelijke Kansen Elke Sleurs. “Studenten zijn dan kwetsbaarder omdat zij in een volledig nieuwe sociale omgeving terecht komen. Er is minder controle van thuis, men gaat nieuwe relaties aan en er is vaak alcohol of soms drugs in het spel. De groepsdruk kan groot zijn.” Door al deze factoren kan het moeilijk zijn om eigen grenzen aan te geven of die van anderen te respecteren, besluit ze.

Nu roept de staatssecretaris, samen met de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn en Université des Femmes, studenten op om zelf een nieuwe campagne uit te werken tegen dit grensoverschrijdend gedrag. Nog tot 30 november kunnen groepjes (van minimum twee) studenten zich inschrijven om mee te doen aan de wedstrijd, die rond het thema ‘instemming’ zal draaien.

Wie zich inschrijft, heeft tot 14 april 2017 de tijd om een concreet campagnevoorstel uit te werken. Deelnemers zullen ondersteund worden door de Beweging tegen Geweld – vzw Zijn en Université des Femmes. Om mee te dingen, moet je een beeld en slogan indienen, en verder is alles mogelijk: “We leggen geen restricties op over de vorm van de campagne.”

Het reglement en het formulier om je in te schrijven vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content