Stijgen de prijzen bij H&M binnenkort?

Om hun textielarbeiders beter te kunnen betalen in de toekomst, zou de Zweedse keten H&M de prijzen wel eens kunnen opdrijven. Zo schrijft de Telegraph.

Om hun textielarbeiders beter te kunnen betalen in de toekomst, zou de Zweedse keten H&M de prijzen wel eens kunnen opdrijven. Zo schrijft de Telegraph.

De bodemprijzen die we gewoon zijn van H&M zouden binnenkort wel eens verleden tijd kunnen zijn. De ketel wil namelijk betere condities creëren voor de textielarbeiders in landen zoals Bangladesh.

Tijdens een meeting met lobbygroeperingen in Stockholm stelde H&M hun plannen om textielarbeiders beter te vergoeden voor. Helena Helmersson, het hoofd van duurzaamheid bij H&M, vertelde dat ‘de prijzen van de kleding omhoog brengen een mogelijkheid is voor de toekomst.’ Ze vulde wel aan dat klanten geen spectaculaire prijsstijgingen moeten verwachten in de nabije toekomst.

Enkele watchdogs zien deze plannen als een stap in de goede richting. ‘Het is de eerste keer ooit dat H&M gezegd heeft om bereid te zijn de prijzen te laten stijgen en dat klanten er klaar voor zijn,’ lichtte Viveka Risberg van Swedwatch toe.

Het gaat een project van lange adem zijn, maar Risberg is hoopvol dat er effectief veranderingen op til zijn.

In hun Fair Living Wage Policy die H&M in november voorstelde zei de keten dat ‘alle textielarbeiders zouden moeten kunnen leven van hun loon.’ Het bedrijf is ook aan het lobbyen om de overheden in landen waar aan textielarbeid wordt gedaan te overtuigen om de lonen op te drijven en jaarlijkse verslagen te publiceren. Tegen 2018 wil de Zweedse keten de lonen van 850.000 textielarbeiders verhogen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content