Stewardessen van Virgin hoeven geen make-up meer te dragen

Stewardessen van Virgin Atlantic in hun rode uniform © REUTERS
Lotte Philipsen
Lotte Philipsen Journalist KnackWeekend.be

Stewardessen bij Virgin mogen vanaf nu zelf kiezen of ze make-up dragen of niet. Ook een broek in plaats van een jurk is nu een standaardoptie.

Het iconische rode uniform van het Britse bedrijf Virgin Atlantic blijft bestaan, maar krijgt voor het vrouwelijke personeel een uitbreiding. Wanneer stewardessen in dienst treden bij de maatschappij, krijgen ze nu standaard ook een uniformbroek aangeboden. Voordien moesten ze hier uitdrukkelijk naar vragen.

Of ze zich opmaken of niet, mogen ze volledig zelf kiezen vanaf nu. Heel wat vliegtuigmaatschappijen houden vast aan ouderwetse regels over het uiterlijk van hun personeel. Deze nieuwe wind bij Virgin Atlantic luidt een moderner tijdperk in.

‘Niet alleen zorgen deze nieuwe richtlijnen voor een meer comfort, ze bieden ons team ook meer keuze over hoe ze zich willen uitdrukken op het werk’, laat uitvoerend directeur Mark Anderson optekenen in een bericht aan USA Today. ‘Mensen helpen zichzelf te kunnen zijn ligt aan de basis van onze wens om de meest geliefde vliegtuigmaatschappij te zijn.’ Moderniseren is dus een slimme stap van Virgin om aan populariteit te winnen bij zowel personeel als cliënteel.

Bijna iedereen reageert positief op de nieuwe richtlijnen… behalve uiteraard de Britse journalist Piers Morgan. ‘RIP Glamour, vermoord door radicale feministen’, tweet de driftkikker.

https://twitter.com/piersmorgan/status/1102926564898099205Piers Morganhttps://twitter.com/piersmorgan

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content