Steun Brussel met de #SeeYouInBrussels-postkaarten

© GF

Belgen en Brusselbezoekers kunnen gratis een SeeYouInBrussels-postkaart sturen naar iedereen ter wereld. Dit vooral om de stad te steunen en mensen de mogelijkheid te geven hun liefde en steun voor Brussel wereldwijd kenbaar te maken.

Na de aanslagen van 22 maart 2016 heeft Brussel een zware imagoklap gekregen en kwam de Belgische hoofdstad regelmatig negatief in de internationale pers. In de hoop meer toeristen aan te trekken en het Brusselse imago te verbeteren, roept de hotelindustrie de #SeeYouInBrussels-postkaarten in het leven.

Belgen en Brusselbezoekers kunnen gratis een kaart sturen naar iedereen ter wereld. Dit vooral om de stad te steunen en mensen de mogelijkheid te geven hun liefde en steun voor Brussel wereldwijd kenbaar te maken.

“Brussel was toen nog een bruisende stad…” zong de Brusselse trots Jacques Brel in het Frans. Het nummer uit 1962 is nooit eerder meer van toepassing geweest dan nu. “We willen Brussel niet op een commerciële manier promoten zoals bedrijven dat doen,” zegt Alizée Perdaens van het reclamebureau 20Something dat achter het #SeeYouInBrussels-idee staat. “We willen dat mensen overal ter wereld een juiste indruk krijgen van Brussel door middel van een persoonlijke postkaart te ontvangen van betrouwbare getuigenissen. Dit kunnen inwoners van Brussel zelf zijn, maar eveneens andere toeristen of mensen die Brussel een warm hart toedragen,” aldus Perdaens.

Zoveel mogelijk delen

De #SeeYouInBrussels-postkaarten zijn gratis beschikbaar in meer dan twintig deelnemende hotels en via de vele Boomerang-stands, te vinden over heel de stad. Op de achterkant van de postkaart staat een link naar de officiële website www.seeyouinbrussels.be (waarop ook de deelnemende hotels vermeld staan).

De website biedt de kans om een digitale versie van de #SeeYouInBrussels-postkaart te versturen. Websitebezoekers kunnen hierbij zelf het design van de postkaart kiezen, een boodschap schrijven en het adres van een vriend, familielid of collega achterlaten. Aan de ontvanger van de postkaart wordt gevraagd om een foto van de kaart te delen op sociale media met #SeeYouInBrussels.

Tot nu toe hebben 24 hotels zich al achter het project geschaard, maar meerdere hotels kunnen zich nog aansluiten gedurende de campagne. Hotelgasten kunnen de gratis postkaarten vinden aan de receptie van het hotel en en achterlaten in een verzamelbox. Het hotel betaalt voor de postzegel en verzendt de postkaarten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content