Steeds meer ouders zoeken zelf online geschikte partner voor hun kinderen

© Thinkstock

Steeds meer moeders gaan via online datingsites op zoek naar een geschikte partner voor hun zoon of dochter. Ze beweren dat jongeren te veel op de foto’s van potentiele partners zouden afgaan.

Dat online dating compleet ingeburgerd is hoeven we u niet meer te schrijven. In dit digitale tijdperk is het helemaal niet meer zo onwaarschijnlijk dat u dankzij Facebook nu een fermette deelt, dat u in zijn instagramfeed uw soulmate herkende of dat een retweet leidde tot een relatie.

De nieuwste trend binnen dit fenomeen heeft voor zover wij weten nog geen naam, maar is behoorlijk angstaanjagend. Steeds meer moeders gaan via online datingsites op zoek naar een geschikte partner voor hun zoon of dochter. Ze beweren dat jongeren te veel op de foto’s van potentiele partners zouden afgaan terwijl zij echt proberen kijken naar het karakter, de hobby’s, het intellectuele niveau en het sterrenbeeld (qué?) dat het beste bij hun kind past.

Vooral vrouwen in de Joodse en Indiase gemeenschap bevredigen hun bemoeizuchtige gewoontes op websites als TheJMom, BharatMatrimony; Shaadi en Telegumatrimony. Voor hen is een huwelijk immers meer dan een band tussen man en vrouw; het is een vereniging tussen twee families en dan hebben zij als (mede)gezinshoofd toch ook iets te zeggen over de keuze van zoon- of dochterlief.

De werking is redelijk simpel: moeders vullen een profiel in waarop ze hun vrijgezellige zoon of dochter beschrijven in enkele woorden en krijgen daarnaast ook nog een uitgebreide vragenlijst en een disclaimer in te vullen en te ondertekenen. In de disclaimer staat onder meer dat de ouders beloven hun kinderen op de hoogte te houden van wat ze op de gezinscomputer allemaal uitspoken in hun naam, maar we hoeven u niet te vertellen dat zoiets niet altijd gebeurd.

Het lijkt gruwelijk, maar The New York Times sprak met enkele ‘slachtoffers’, die allemaal behoorlijk tevreden leken met de keuze van hun moeder. Sommigen van hen zijn ondertussen getrouwd, anderen hebben een lange tijd een relatie gehad. Zou het dan echt zo zijn, dat moeder het best weet? (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content