Start van de vijfde Weekend Photo Award

Jong talent kan zich vanaf nu inschrijven voor de vijfde editie van de fotografiewedstrijd van Knack Weekend en Le Vif Weekend.

Wie sleept na Bram Blondeel, Nick Hannes, Leslie Szmigielski en Klaartje Lambrechts de vijfde Weekend Photo Award in de wacht? De redacties van Knack Weekend en Le Vif Weekend organiseren dit voorjaar al de vijfde editie van hun wedstrijd voor fotografen tot 35 jaar.

Ook deze editie van de Weekend Photo Award richt zich zowel tot studenten en amateurfotografen als professionals. De wedstrijd staat deze keer in het teken van het thema “Pure Vision”. Een titel waarmee u alle kanten uit kan, zolang uw foto’s maar begrippen als eenvoud, helderheid en zuiverheid uitdrukken en het thema – mode, design, reizen, de culinaire wereld of het leven van elke dag – in onze pagina’s past.

De prijzenpot Drie laureaten wacht professionele apparatuur van Leica, Tamron en Lowepro, naast een affiche-expo in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en een publicatie in beide bladen. Zes andere gelukkigen worden opgenomen in de groepsexpo die begin mei van start gaat in de Brusselse Photo Gallery.

Bovendien riep het Franse Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne voor deze jubileumeditie een aparte prijs in het leven, voor de jonge fotograaf die het best de puurheid van Chabliswijnen in beeld brengt. De organisatie koopt de winnende foto’s aan voor zijn kunstcollectie en zal ze ook in haar communicatie gebruiken – internationale zichtbaarheid is dus verzekerd. De deadline voor de inzendingen verstrijkt op 17 maart.

Van 3 tot 9 april zullen ook de lezers van beide bladen online op hun favoriete fotograaf kunnen stemmen. De winnaar van die Publieksprijs sleept 50 Win For Life-krasbiljetten van de Nationale Loterij in de wacht.

Praktisch De officiële uitreiking van de Weekend Photo Award vindt plaats op 2 mei in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in Brussel. Daar vindt u tot 31 mei ook de affiches met de foto’s van de eerste drie winnaars en de groepsexpo.

Kandidaten moeten hun inzendingen ten laatste inleveren op 17 maart 2013, om middernacht. Het reglement, de timing en de deelnemingsprocedure vindt u hier.
Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content