Standbeeld onthuld van zwangere Kim Kardashian

© Youtube

Met zijn kunstwerk wil de kunstenaar kritiek geven op de mediastorm rond de realityster.

Kunstenaar Daniel Edwards maakte dit marmeren beeld van de zwangere Kim Kardashian. Met zijn kunstwerk wil hij kritiek geven op de mediastorm rond de realityster. Dat schrijft Refinery 29. De kunstenaar was naar eigen zeggen geïnspireerd door de schoonheid van Kim Kardashian. Hij was ook misnoegd over de enorme media-aandacht en de vele kritiek die ze te verduren kreeg tijdens haar zwangerschap. “We leven in een door media geabsorbeerde cultuur waar iedereen toegang heeft tot de meest intieme momenten van een beroemdheid. Die intimiteit breng ik naar voor in mijn beelden”, zegt de kunstenaar in een persbericht.

Zwangere beroemdheden
Het beeld kreeg de titel ‘L.A. Fertility’ en maakt deel uit van de reeks ‘Celebrity Baby Boomers’. In 2006 maakte hij al eens een beeld van Britney Spears tijdens haar bevalling, dat kunstwerk noemde hij ‘Monument To Pro-Life: The birth of Sean Preston’. Ook Angelina Jolie, Michelle Obama, Amy Winehouse en Hillary Clinton werden al eens vereeuwigd door de kunstenaar. Voor hem zijn zwangere beroemdheiden het ultieme symbool van vruchtbaarheid. “Mensen kijken eerder naar de details, zoals de kleding die ze draagt tijdens haar zwangerschap”, zegt de kunstenaar in een interview met L.A. magazine. “Ik haal de details weg zodat de mensen de schoonheid kunnen zien van een zwangere vrouw.”

Aanraken brengt geluk
Het kunstwerk staat momenteel tentoongesteld in een galerij in Los Angeles waar bezoekers over de zwangere buik kunnen wrijven voor geluk. Naast het beeld van Kim maakte hij ook een klein bronzen beeldje van de nog niet geboren baby van Kim en Kanye West samen met het ongeboren kind van Kate Middleton en Prins William. Het beeldje van de twee baby’s met engelenvleugels heet ‘Special K and Little Grape’.


De 32-jarige Kim Kardashian heeft voorlopig nog niet gereageerd op het nieuws over het standbeeld. Of het beeld veel goed doet aan de mediastorm rond haar persoon is nog maar de vraag. Binnen enkele weken bevalt Kim kardashian van een meisje, maar de precieze datum is niet bekend. (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content