Stad Gent is klaar voor De Invasie

“Het leger is er klaar voor!”, luidt het. Ontwerpers uit verschillende disciplines zoals mode, juweelontwerp, grafische kunst en interieur grijpen de kans om hun producten aan het grote publiek tentoon en te koop te stellen. Al vanaf 18 maart kan je via een stadsparcours door het centrum van Gent het jonge volkje ontdekken in de hippe Gentse winkels.

Om geselecteerd te worden moeten strijders langs een strenge jury passeren die hen een aantal voorwaarden oplegt, waaronder originaliteit en gedrevenheid. “We bekijken hoe iemand zich positioneert, of hij van plan is om er een label van te maken met een zekere identiteit en een verhaal”, zegt Bert Pieters, medeoprichter van De Invasie.

Strijders van De Invasie Om het spannend te houden, onthuld de organisatie elke dag een nieuwe strijder. Maak hier alvast kennis met enkele deelnemers van De Invasie in Gent.

Helena Jelbrich Een samenwerking tussen 2 zussen, Helena Verstraete en Jelbrich Verstraete. Helena was van jongs af aan al gefascineerd door mode en Jelbrich studeerde af als juweelontwerper. Beiden streven ze naar een collectie waarin kledij en juwelen naadloos bij elkaar aansluiten.

Atelier Belge Een designlabel met als basis een collectief van Belgische ontwerpers. Het atelier wil Belgisch design internationaal op de kaart zetten en promoten binnen een uniek en warm Belgisch concept. Kortom: “Sois Belge et tais-toi”.

BRUTHAUS BRUTHAUS is een ontwerpatelier dat steeds werkt met duurzame materialen en stuk voor stuk hangdemaakte producten. Het atelier ontwerpt voor de flexibele en creatieve mens met meubels die staan voor efficiëntie.

My Daily Wood Sarah Deboosere en Loesje Leysen vormen samen het Belgisch ontwerperscollectief My Daily Wood. Het merk staat voor unieke, handgemaakte kleren uit vintagestoffen. Het duo is reeds bekend en hun collecties gingen al over de toonbank bij Closet in Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content