Special K en Chime for Change steunen Belgische Stichting Mimi Ullens

© Facebook

Kellogg’s Special K slaat de handen in elkaar met CHIME FOR CHANGE. In België vertaalt deze samenwerking zich in de steun voor Stichting Mimi Ullens.

Kellogg’s Special K slaat de handen in elkaar met CHIME FOR CHANGE, het internationaal initiatief van Gucci dat geld inzamelt en promotie voert voor de rechten van meisjes en vrouwen. In België vertaalt deze samenwerking zich in de steun voor Stichting Mimi Ullens, een organisatie die kankerpatiënten een hart onder de riem steekt met schoonheidsverzorgingen, massages en psychologische ondersteuning.

De CHIME FOR CHANGE-campagne, opgericht door Gucci, kan rekenen op de steun van ambassadeurs als Beyoncé, Salma Hayek Pinault en Frida Giannini. Zij laten hun stem horen om het op te nemen voor het onderwijs, de gezondheid en de rechten van vrouwen en meisjes. Zo wil de organisatie ongelijkheid de wereld uitwerken. Via crowdfundingpartner Catapult financierde CHIME FOR CHANGE meer dan 280 projecten in 81 landen, in samenwerking met 87 partners uit de non-profitsector.

De belofte van Special K

Kellogg’s Special K zet zich met de zogenaamde “25/25/25”-belofte in voor CHIME FOR CHANGE . Het doel is de campagne bekend te maken bij 25 miljoen gezinnen in Europa, 250.000 mensen aan te zetten om ook hun stem te laten horen en de beweging te steunen, en zo het leven van 25.000 meisjes en vrouwen overal ter wereld te verbeteren.

Stichting Mimi Ullens

In België heeft Kellogg’s Special K ervoor gekozen om een schenking te doen aan de Stichting Mimi Ullens, een vereniging die kankerpatiënten gratis opvangt in ziekenhuizen over heel België met een luisterend oor of een deugddoende verzorging. Voor de Stichting zijn het vaak de kleine dingen die een groot verschil maken.

Wat betekent het concreet?

Dankzij de schenking van Special K aan de Stichting Mimi Ullens zullen er in 2015 900 patiënten dus gratis kunnen genieten van 500 schoonheidsbehandelingen (waarbij ook kapsel/make-up advies hoort) en 400 therapeutische massages. Alle medewerkers van de Stichting worden speciaal opgeleid om kankerpatiënten te begeleiden. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content