Sofie Van de Velde Gallery viert verjaardag met feestelijk expo rond neonlicht

Mekhitar Garabedian, Il n'y a pas de victoire... from Les Carabiniers (1963), 2014. © Sofie Van de Velde

De vijfde verjaardag van de Sofie Van de Velde Gallery wordt gevierd met een feestelijke tentoonstelling rond neonlicht. Van nieuw talent tot gevestigde waarden: verschillende kunstenaars laten hun licht schijnen op deze verjaardagsexpo.

Met ‘Celebrations Part 1 – Let There Be Light’ trapt de Sofie Van de Velde Gallery de vieringen voor haar vijfde verjaardag in gang. Het is de eerste expo uit een cyclus van vier tentoonstellingen die de galerie, maar ook hedendaagse kunst in het algemeen, vieren.

De tentoonstelling, met gastcurator Joris Van de Moortel, brengt verschillende kunstenaars samen die werken tentoonstellen rond neonlicht. Er worden meer dan dertig hedendaagse kunstenaars voorgesteld, die variëren van jonge wolven tot oude rotten. Enkele bekende neonkunstenaars, zoals Keith Sonnier, Leo Copers, Sarkis en Iván Navarro, komen ook aan bod.

Jan Van Den Bosch, Zonder Titel, Neon Knoop.
Jan Van Den Bosch, Zonder Titel, Neon Knoop.© Sofie Van de Velde

Daarnaast is er ook plaats voor kruisbestuiving. Zo zal er werk te zien zijn van designerduo Muller Van Severen, muzikant Alan Vega en modeontwerpers AF Vandevorst.

Deze aanpak sluit aan bij de filosofie van de galerij, waar plaats is voor nieuw talent, kunstenaars die meer bekendheid genieten in buiten- dan binnenland en interessante samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines.

‘Let There Be Light’ stelt werk tentoon van volgende kunstenaars: Guillaume Bijl, Atelier Bildraum, Thomas Bogaert, Lieven De Boeck, Nico Dockx, Michel François, Mekhitar Garabedian, Leo Jacobs, Brigitte Kowanz, Kris Martin, Iván Navarro, Navid Nuur, Sarkis, Kelly Schacht, Paul Schwer, Keith Sonnier, Dennis Tyfus, Patrick Van Caeckenbergh, Joris Van de Moortel, Jan Van Den Bosch, Steve Van den Bosch, Herman Van Ingelgem en Chloé Op de Beeck, Jan van Munster, Muller Van Severen, A.F. Vandevorst, Alan Vega, Andy Bauman, Sarah Yu Zeebroek.

De tentoonstelling loopt tot 21 januari 2018

Sofie Van de Velde Gallery

Nieuw Zuid: Leon Stynenstraat 21, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content