Snuisteren op de Zilvermarkt

Op vrijdag 1 mei heeft in het Zilvermuseum in Deurne de Zilvermarkt plaats.

Liefhebbers van zilverwerk en juwelen moeten op vrijdag 1 mei zeker een langs bij “de Zilvermarkt” in het Zilvermuseum in Deurne. Al voor het vijfde jaar op rij kan u er kuieren langs kraampjes en kennismaken met binnen- en buitenlandse antiquairs, boekhandelaars en edelsmeden. Uiteraard is er op de markt ook zilverwerk te koop. De zilvermarkt is een unicum in BelgiÔ.

De markt vindt dit jaar plaats in de Franse tuin van het museum. Daar bieden gespecialiseerde antiekhandelaars naast zilver en verzilverde voorwerpen van een hoogstaande kwaliteit ook juwelen aan. Voor wie meer van design houdt zijn er hedendaagse edelsmeden en juweelontwerpers. Doe-het-zelvers kunnen hun hart ophalen aan de standen van het museum en diverse scholen die hun cursusaanbod edelsmeden presenteren. In het atelier heeft een zilverpoetsdemonstratie plaats. Hier leert u welke technieken en middelen het meest efficiÔnt zijn bij het reinigen van zilverwerk.

Wie naar de markt komt maakt ook kans een zilveren ring van juweelkunstenaar Peter Vermandere te winnen. Kinderen kunnen samen met hun ouders meedoen aan de leerrijke Vliegspeurtocht.

Tijdens het evenement is de volledige permanente collectie toegankelijk. Ook een bezoek aan de tentoonstelling “Van Kempen” is in de toegangsprijs inbegrepen. Met deze tentoonstelling laat het Zilvermuseum Sterckshof u de beginjaren van de Nederlandse zilverindustrie herontdekken. De firma Van Kempen stond in het begin van de 20ste eeuw mee aan de wieg van de grootste en bekendste zilverproducent in Nederland, de Koninklijke Van Kempen & Begeer. De tentoonstelling toont de evoluerende smaak van de Nederlandse burger en hoe de groeiende vraag naar tafelzilver de mechanische productie stimuleerde.

Ruth Vanden Berghe

Openingsuren: 10u-17.30u. Toegangsprijzen: € 6 / € 4 / € 1 / gratis.
U kunt uw wagen achterlaten op de nabijgelegen parking van Colruyt (Herentalsebaan 55 – Ergo de Waellaan) en met een van de shuttlebusjes meerijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content